معرفی و تاریخچه موسسه خیریه حضرت فاطمه زهرا (س)
فعالیت این موسسه خیریه حضرت فاطمه زهرا (س) از سال 1364 بهصورت ارائه خدمات محدود به خانوادهای بیسرپرست از طرف جمعی از نظامیان شروع شد و باراهنمایی مرحوم آقای محمد میر فارسی، ضمن آشنایی با حضرت آیت اله حاجآقا جواد علم الهدی، این تلاشها در بخشی از ساختمان مجمع خدمات فکری اسلامی واقع در میدان خراسان در کوچه زیبا متمرکز شد و مدتی نیز در منزل مرحوم علیزاده در همان کوچه ادامه یافت.
در سال 1368 در زادروز حضرت فاطمه زهرا سلام اله علیها کلنگ بازسازی منزل مرحوم علیزاده بهقصد محل استقرار خیریه زده شد و اسم مبارک بانوی دوعالم زینتبخش نام خیریه گردید. در اواخر دهه 60 با پیوستن جمعی از مهندسین متدین و بانوان دلسوز به موسسه خیریه و واگذاری طبقهای از ساختمان مسکونی آقای مهندس مقدس زاده در میدان نیاوران و ایجاد دفتری در آن مکان و با به ثمر رسیدن تلاش پیگیر برای رسمیت دادن به فعالیتها و ثبت خیریه مرحله جدیدی از فعالیتهای خیریه شکل گرفت.
در آن مقطع مرحوم حضرت آیت اله حسن احقاقی و خانواده ایشان به مددکاران خیریه پیوسته و دوران دیگری از شکوفایی کار خیریه آغاز شد، بهویژه خرید مسکن برای خانوادههای تحت پوشش از این زمان تحقق یافت (ایشان به تنهائی 130 باب خانه برای ایتام تحت پوشش خریداری و واگذار فرمودند).
در سال 1373 سرانجام اساسنامه موسسه پس از سیر مراحل تصویب بانام موسسه خیریه حضرت فاطمه زهرا سلام اله علیها به هیئت امناء ابلاغ شد. از این تاریخ همهساله با نظارت نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و نماینده وزارت امور اقتصاد و دارائی، عملیات مالی خیریه مورد بازرسی قانونی قرارگرفته و بیلان کار در اختیار افکار عمومی گذاشتهشده و در هر زمان بازدید و ارزیابی از عملکرد خیریه برای همگان امکانپذیر است.
اوایل، کلیه خانوادههای تحت پوشش، از مرکز پذیرش و ارائه خدمات واقع در حوالی میدان قیام پشتیبانی میشدند ولی بعدها به علت ازدیاد تعداد آنها و دوری محل زندگیشان از مرکز مذکور، موسسه اقدام به تأسیس مراکز خدماترسانی در رباطکریم و قرچک ورامین و شهریار نمود که بتوانند به خانوادههای ساکن این مناطق از نزدیک سرویس بدهد. در سال 1386 ستاد توانمندسازی نیازمندان مناطق محروم کشور، مأموریت کمک به ایتام استان سیستان و بلوچستان را به این خیریه واگذار نمود تا دوش بدوش کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور، پشتیبانی از خانوادههای ایتام استان مذکور بهوسیله موسسه خیریه حضرت فاطمه زهرا (س) کامل گردد.
در سال 1392 وزارت کشور اقدام به صدور مجوز ملی به موسسه خیریه حائز شرایط نمود و اولین مجوز در سطح ملی را با توجه به عملکرد خیریه در استان سیستان و بلوچستان، بنام این موسسه صادر کرد و خیریه بلافاصله اقدام به تأسیس شعبات خود در آذربایجان شرقی (برای کمک مستقیم به ایتام زلزلهزده ارسباران) و استان البرز برای پشتیبانی از خانوادههای ایتام این استان نمود. لازم به یادآوری است که خیرین ایرانی و غیر ایرانی ساکن در خارج از کشور با توجه به نحوه پشتیبانی این موسسه از ایتام تحت پوشش خود که آنان را تا مقطع تحصیلی بالا یاری میدهد، با اهدای امکانات مالی به خیریه کمک میکنند و از آن جمله است: جامع امام جعفر صادق (ع) در کویت و موسسه پردیس کانادا.
خيريه بر نقش مؤثر و عاطفي مادران در كنار فرزندان خردسال تأکید داشته و از آنان در خانه و كاشانه خودشان سرپرستي میکند و مادران را بهعنوان اهرم و رابط ارزشمندي براي پياده كردن اهداف تربيتي، فرهنگي و اخلاقي بهحساب میآورد.
خيريه به حفظ كرامت و عزتنفس خانوادههای تحت پوشش عنايت خاص داشته و در برخوردها و ارائه خدمات انساني بهگونهای عمل میکند كه خدشهای به احساسات آنان وارد نيايد و افراد تحت پوشش خود را در ميان مربياني مهربان و دلسوز احساس كنند.
مشاوران و برنامه ريزان خيريه در عمل به نوجوانان میآموزند كه بزرگان و انديشمندان عالم اغلب يتيم بوده و سختیها و مشكلات ناشي از فقدان پدر، روح آنان را آبديده و براي ترقي و تعالي آماده ساخته است. عمدهترین فعالیتهای خيريه توسط کارکنان افتخاري اعم از برادران و خواهران نيكوكار انجام میشود و مشاغل اداري اغلب به فرزندان تحصیلکرده خانوادههای تحت پوشش واگذاري گردد كه پس از كسب تجربه و تخصص در صورت تمايل مجاز به انتقال و اشتغال در سازمانها و نهادهاي ديگر خواهند بود.
خطمشیهای سیستم مدیریت کیفیت موسسه خیریه حضرت فاطمه زهرا (س)
• همدردی بایتیم و کوشش در زدودن آلام و رنجهای او.
• حفظ کیان خانواده محروم از پدر، مراقبت و تربیت با تکیهبر نقش عاطفی مادران در کنار فرزندان.
• کمک در کاهش نیازمندیهای گوناگون خانواده فرزندان.
• ایفای نقش مؤثر در دورنگه داشتن خانواده فرزندان تحت پوشش از لغزشهای اجتماعی.
• ترغیب به تحصیل در رشتههای تحصیلی قابلجذب و سریع الاشتغال فرزندان.
• تقویت اعتمادبهنفس و درخشش استعدادها در کلیه زمینهها و سطوح تحصیلی.
• توانمندسازی خانوادهها و فرزندان تحت پوشش برای اشتغال و داشتن زندگی سطح معقول.
• فراهم آوری زمینههای افزایش رضایت ذینفعان.
اهداف و برنامههای آینده موسسه خیریه حضرت فاطمه زهرا (س)
الف – کلیات
ارائه کمکهای مادی و معنوی به نیازمندان با تأکید بر حفظ کرامات انسانی.
ب – روش اجرای هدف
1- تحت پوشش قرار دادن خانوادههای ایتام فرزندان پدر ازدستداده و بیسرپرست.
2- همکاری با ارگانهای ذیربط در خصوص تأمین نیازهای بهداشتی و درمانی و افراد بیسرپرست.
3- ارائه مشاوره و ایجاد زمینههای لازم جهت آموزش و امور فرهنگی و هنری افراد نیازمند بهصورت عامالمنفعه.
4- کمک به تأمین نیازمندیهای زیستی خانوادههای تحت پوشش و رساندن آنها به مرز خودکفایی از طریق تأمین مسکن مناسب امکان ادامه تحصیل فرزندان و آموختن حرفه و کسب مهارت در حداقل زمان ممکن.
5- کمک به گسترش خدمات خیریه به مناطق محروم کشور با توجه به خیریههای موجود در تهران و نیازمندیهای شدید در این استانها.
6- تلاش برای آگاهی مردم به سازمانها و نهادهای مرتبط و تشویق آنان به مشارکت در دستگیری از نیازمندان و تعمیم فرهنگ دولتی در جامعه.
7- کمک و رفع نیازهای خانوادههای معلولین و بیماران خاص که نیاز به مددکاری دارند و درنهایت نیازمندانی که دارای شرایط ویژه و مشکلات حاد زندگی هستند.
8- کمک به رفع نیازهای خانوادههایی که نانآور مرد ندارند و یا در حد نداشتن هستند.
خدمات موسسه خیریه حضرت فاطمه زهرا (س)
ارزاق و مایحتاج
- تأمین قوت روزانه خانوادهها، بر اساس نياز سرانه خانواده و به شرح دفاتر تنظيمي از «مركز توزيع و ارائه خدمات» شامل برنج، ماکارونی، چای، قندوشکر، روغن، حبوبات، لبنیات، ميوه فصل، مواد شوینده، لوازم بهداشتی، گوشت گرم، تن ماهي، شيريني و آجيل شب عيد
- تأمین پوشاك و كفش دو نوبت در سال در پيش از نوروز و همزمان با بازگشائي مدارس و نوشتافزار يك نوبت در سال (نوجوانان دختر و پسر در انتخاب رنگ و مدل لباس و كفش برابر عرف جامعه آزاد میباشند.) ساير اقلام موردنیاز خانوادهها ازجمله لوازمخانگی، بهداشتي و كالاهاي مصرفي برابر درخواست آنان و تائيد خيريه انجام میشود.
تعلیم و تربیت
همانگونه كه اشاره شد عمدهترین كوشش و اولویت در اهداف خيريه، تعليم و تربيت و مراقبتهای اخلاقي و پرورش استعدادها و خلاقیتهای فرزندان يتيم و نيازمند تا نيل به رشد و خودکفائی است كه به شكل زير براي آن برنامهریزیشده است:
- فراهم كردن امكانات تحصيلي براي همه فرزندان از پیشدبستان تا دانشگاه
- تشويق دانش آموزان و دانشجويان به فعالیتهای علمي فوقبرنامه و تأمین هزینههای آن
- بررسي وضعيت تحصيلي و اخلاقي آنان از طريق ارتباط نزديك و مراجعه مستقيم به مدارس
- پیشبینی تشویقها و جوايز مادي و معنوي براي ايجاد رقابت سالم در ميان فرزندان
- برگزاري کلاسهای اخلاقي و آموزشي براي تقويت بنيادهاي عقيدتي و معنوي مادران
- امكان برخورداري خانوادههای تحت پوشش از همكاري مشاوران تحصیلکرده.
- برگزاري اردوهاي زيارتي و سياحتي براي پر کردن ساعات فراغت، بالا بردن روحيه و شکوفاسازی استعدادها
مسکن
- عمدهترین مشكل و معضل خانوادههاي تحت پوشش را مسكن و يا به عبارتي سرپناه مناسب تشكيل میدهد، بهخصوص كه با فوت پدر اغلب خانوادهها با بدخلقي و فشار صاحبخانه براي تخليه روبرو میشوند و رنج و مصيبت مادر داغدار، دوچندان میگردد.
- خدمات موسسه در بخش مسكن بسيار گسترده و پرهزینه است و شامل خريد، تعمير، رهن و اجاره است.
- يكي از افتخارات خيريه مربوط به عملكرد همين بخش است كه توانسته در كنار خدمات گسترده ديگر تاکنون تعداد 1173 خانوار نيازمند را صاحبخانه
- پرداخت بخشي از اجارهبها و هزينه تعمير مسكن، ايزوگام، لولهکشی آب و انشعاب برق و گاز مسكن خانوادهها، همه ماهه رقم هنگفت و چشمگیری را تشكيل میدهد.
- نقش حمايتي مرحوم آيت ا… احقاقي و فرزندان ايشان در حمايت مالي از خيريه و بهخصوص در امر مسكن درخشان و قابلستایش است. يادشان گرامي باد و خدايشان رحمت كند.
بهداشت و درمان
- خانوادهها داراي كارت خدمات درماني مخصوص بوده و تقريباً از دارو و درمان رايگان برخوردار میباشند. همچنين در صورت نياز از مشاوره پزشكي و روانپزشکی رايگان استفاده میکنند.
- همكاري افتخاري تعدادي از پزشكان متخصص و متعهد تهران، دسترسي سريع خانوادهها را به هنگام نياز به تخصصهای پزشكي و مشاوره امکانپذیر ساخته است.
- سلامتي خانوادهها هنگام پذيرش بهدقت بررسي میگردد تا چنانچه به بيماريهاي مزمن و يا خاص دچار باشند در اولويت درماني قرار گيرند.
اشتغال
- آموزش مهارتهای تخصصي موردنیاز جامعه همواره موردتوجه مربيان و برنامه ريزان خيريه بوده و از همكاري مؤسسات فني و حرفهای كشور حداكثر استفاده به عمل میآید تا جوانان، با اعتمادبهنفس و خودكفا وارد زندگي اجتماعي بشوند.
- خانوادههای تحت پوشش به آموختن فن و حرفه ازجمله کامپیوتر، خياطي، بافتني، گلدوزي، گلسازی، خطاطي، نقاشي و امثال آن براي پر کردن وقت آزاد و درآمدزایی تشويق میشوند.
- خانوادهها علاوه بر استفاده از كلاسها و کارگاههای آموزشي موسسه، از وامهای مخصوص براي تهيه ابزار كار و خوداشتغالی و كارآفريني در منزل برخوردار است.
- همچنين خيريه بخشي از هزینههای آموزش خانوادهها جهت شركت در مراكز آموزش تخصصي مورد تائيد وزارت كار را نيز میپردازد و اين برنامه در گرايش هرچه بيشتر آنان به كسب مهارتهای موردنیاز جامعه اثر بسيار سودمندي داشته است.
ازدواج و جهیزیه
مربيان و مشاورين خيريه در بالا بردن آگاهیها و تحقيقات مقدماتي ازدواج با جوانان دختر و پسر و خانواده آنان همكاري و همفكري صمیمانهای دارند تا در انتخاب همسر و ادامه زندگي دچار مشكل نشوند.
- کادوی ازدواج دختران مبلغ 40،000،000 ریال و کادوی ازدواج پسران 20،000،000 ریال است.
- چنانچه عروس و داماد هر دو تحت پوشش خيريه باشند، بهطور مشترک مبلغ 100،000،000 ریال بهعنوان کمکهزینه ازدواج بهصورت بلاعوض برخوردار میگردند.
- کمکهزینه سیسمونی 5،000،000 ریال است.
صندوق قرضالحسنه امام حسن مجتبي (ع)
- يكي ديگر از خدمات خيريه ايجاد صندوق وام قرضالحسنه امام حسن مجتبي (ع) است كه سرمايه آن توسط خيرين تأمین میگردد. هر نيكوكاري مبلغي را كه مايل است به اين صندوق واريز میکند و هر زمان كه خواست میتواند آن را باز پس بگيرد.
- لازم به ذكر است كه يكي از خيرين مبلغ بيست ميليون تومان به صندوق واريز كرده و وصيت نمودهاند كه پس از مرگشان همچنان اين پول بهعنوان باقيات و صالحات در چرخه وام صندوق باقي بماند.
خانوادههای تحت پوشش خيريه میتوانند مبلغ موردنیاز خود را از صندوق وام بگيرند و حداكثر بیستماهه آن را باز پس بدهند. اقساط ماهيانه از مبلغ «پرداخت نقدي» سهم خانواده كسر و مابقي بهحساب آنها واريز میگردد.
بیمه عمر
- بیمه عمر و پسانداز جهت تأمین آینده فرزندان تحت پوشش، از دیگر خدماتی است که توسط موسسه به خانوادههای تحت پوشش ارائهشده است. این خدمات ویژه کودکان زیر 14 سال است و باهدف پشتیبانی و حمایت مالی آینده آنان برنامهریزیشده است. خیرین گرامی میتوانند جهت تأمین هزینه حق بیمه عمر فرزندان موسسه با دفتر مرکزی تماس حاصل نمایند.
روشهای کمک به موسسه جهت هزینه کرد برای مدد جویان
صدقه
- صدقه در احاديث و روايات مورد تأکید فراوان بوده و مايه خیروبرکت، رفاه و تندرستي و سبب پيشگيري از رويدادهاي ناگوار است. قلك و صندوق صدقات خيريه، زینتبخش خانه و محل كار است و گرههای بزرگي را از مشكلات خانوادههای يتيم نيازمند باز میکند.
- توزيع و تحويل قلك با هماهنگي تلفني و توسط نماينده خيريه انجامپذیر است.
ذبح گوسفند، مرغ و خروس
- ذبح گوسفند قرباني و حيوانات حلالگوشت مانند مرغ و خروس در آئين اسلام مستحب شمردهشده است. ذبح گوسفند عقيقه دعا و تشريفات خاصي دارد كه ذكر نام فرزند و نام پدر در آن ضروري است. ذبح گوسفند تقصيري حج نيز مربوط به حجاج است.
- موسسه خيريه، گوسفند را کلی و ارزانتر از ديگران خريداري میکند و مطابق سفارشها رسيده در كشتارگاه خاص خيريه ذبح میکند.
شما خیرین گرامی میتوانید بهصورت مشارکتی هم برای ذبح گوسفند قربانی و ذبح مرغ و خروس اقدام فرمانید:
- قیمت ذبح مرغ یا خروس 350،000 ریال است.
- قیمت ذبح گوسفند عقیقه (در محل خیریه) حداقل 21،000،000 ریال.
- قیمت ذبح گوسفند قربانی (توسط کشتارگاه) حداقل 20،000،000 ریال.
- کمتر از مبالغ فوق بهعنوان شرکت در ذبح گوسفند قربانی است و با هر مبلغ که موردنظر سفارشدهنده باشد امکانپذیر است.
- سرفصلهای مشارکت در ذبح گوسفند قربانی و مشارکت در ذبح مرغ و خروس در سامانه ثبت قبوض ایجادشده است.
تعهد مستمری
- مستمري عبارت از وجهي است كه خيرين تقبل مینمایند تا بهطور مرتب از ماهيانه، سهماهه، ششماهه و ساليانه مبلغي به موسسه به پردازند. اين مستمري به دو صورت عام و خاص (طرح اكرام) پرداخت میگردد.
- مستمري عام: خيرين تقبل میفرمایند كه مبلغي را به خيريه بپردازند و موسسه بسته به اولویت نياز خانوادهها آن را هزينه كند.
- مستمري خاص: خيرين تقبل میفرمایند كه مبلغي را به خيريه بپردازند و موسسه متعهد است که طبق درخواست به آن عمل کند.
هزينه مراسم يادبود - چه خوب است در پذيرائي شب هفت و چهلم درگذشتگانمان خانوادههای يتيم و نيازمند را مشاركت دهيم و در سالگردها نيز به ياد محبتها و حقوقي كه بر گردن ما دارند با پرداخت مبلغي بهعنوان مراسم يادبود شمعي در كلبه محقر و خاموش يتيمان روشن كنيم.
تاج گل و تابلوی تسليت
- ارسال تاج گل و تابلو تسلیت به سفارش نیکوکاران خیریه به مجالس ترحیم و یادبود یا مراسم شادی یکی از راههای درآمد خیریه را تشکیل میدهد؛ که با یک تلفن به مجالس موردنظر ارسال میگردد.
- تاج گلهای خيريه بسيار زيبا و متنوع طراحیشده و در اغلب مساجد و تالارهاي بزرگ تهران مورد استقبال هممیهنان فرهيخته و دلسوز و دردآشنا قرارگرفته است. مبالغ اهدائي بابت آن در ساماندهي زندگي و تعليم و تربيت نونهالان يتيم هزينه میگردد و حركتي است كه اسرافکاریهای متداول را از بين میبرد.
- تاج گلهای خيريه بانام تاج گلهای همیشهبهار با تاج گلهای طبيعي برابري میکند و هیچگونه دورریزی نداشته و پس از پايان مجالس و مراسم بار ديگر به موسسه بازمیگردد.
- ضمناً براي مراسم شادي نيز سبدهای گلی وجود دارد كه خيريه آن را به مجلس شادي ارسال میکند و پس از مراسم مجدداً به خيريه عودت داده میشود.
- لازم به ذكر است كه همراه سبد گل و تابلو و تاج گل نامهای از طرف خيريه به صاحبمجلس تقديم میگردد كه نام هديه كننده در آن ذکرشده است.
- میتوانید جهت دیدن نمونههای تاج گل و گلهای شادی به «فروشگاه تاج گل» در همین سایت مراجعه بفرمایید.
نذورات
- عهد و پيمان با حضرت حقتعالی است كه در عقايد ديني ما از مقام بالائي برخوردار است و پس از رسيدن به مقصود ادا میشود. نذورات شما صرف امور فرزندان تحت پوشش میگردد.
اطعام، افطاری، فطریه
- اطعام غذاي گرم در اعياد و مناسبتهای مذهبي و افطاري در ماه مبارك رمضان و پرداخت فطريه در روز عید فطر از ديرزمان در فرهنگ ديني ما از اهمیت خاصي برخوردار بوده است موسسه اين كار خير را براي همگان آسان ساخته كه در هر زمان و به هر نيت با يك تلفن انجامپذیر خواهد بود.
- اقدام به افطاري دادن و اطعام خانوادههای يتيم در بهبود روحيه و نشاط آنان تأثیر به سزایی برجاي میگذارد و خدمتي زيبا و ستودني است.
کفاره
- کفاره جریمه ایست برای انجام بعضی گناهان یا ترک بعضی واجبات نظیر روزه بدون عذر و مجوز شرعی.
بيمه امام زمان (عج)
- * كمك نقدی و يا غير نقدی براي سلامتی امام زمان و دفع بلا از وجود خود و عزيزان است.
فدیه
- فدیه عوض یا جایگزینی است برای جبران ترک بعضی واجبات با مجوز شرعی.
خيرات و مبرات
- خيرات و مبرات براي درگذشتگان سنتي نيكو است كه بخصوص در شبهای جمعه و مناسبتها توصیهشده است. اين كار را میتوان بهصورت نقدي و يا سفارش غذا جهت خانوادههای تحت پوشش انجام داد.
سهم سادات و ديون الهی
- با اختصاص سهم سادات، ردمظالم، ذكات، كفارات، به خانوادههای يتيم نيازمند، بار سنگین حقوق الهي، حقالناس و گرفتاریهای ناشي از قصورات و تقصيرات را به بهترين شيوه میتوان از دوش خود برداشت.
ثلث مال
- بخشش ثلث مال سنت حسنهای است كه برابر تعاليم اسلامي هركس حق دارد وصيت كند كه بازماندگانش یکسوم مال او را صرف امور خيريه كنند.
جهيزيه
- يكي از شاخههای عمده كمك به خانوادههای يتيم نيازمند مشاركت در تأمین جهيزيه نوعروسان است. چه خوب است در كنار تأمین جهيزيه نوعروسانمان، دختران يتيم تحت پوشش موسسه را نيز در نظر آوريم و با تأمین اقلامی از جهيزيه و یا پرداخت نقدی نگرانی و اضطراب را از آنان دور كنيم.
هزينه تحصيلی
- كمك به هزينه تحصيل كمك به علم و دانش و فضيلت در جامعه است و براي ارزش و اهميت آن حد و حدودی متصور نيست. كاري است الهي، انساني و اخلاقي.
1 – به خاطر آوريم كه نونهالان يتيم نيز همانند فرزندان ما و شما قلب و احساس داشته به زندگي و روحيه سالم نياز دارند. بنابراين چه خوب است در کنار خريد روزانه و تأمین نيازهاي زندگي خود آنان را نيز در نظر داشته باشيم.
اختصاص درصدي از توليدات مواد غذائی، لوازم بهداشتي، كيف و كفش و لباس، روپوش مدارس، پارچه چادري، لوازمخانگی، ميوه، برنج، روغن، حبوبات، نوشتافزار و … در ساماندهي و تأمین احتياجات روزمره خانوادههای يتيم و تعليم و تربيت نونهالانشان نقش مهمي ايفا میکند و شكل ديگري از کمکهای غیر نقدی محسوب میشود.
2- با يك تماس تلفني میتوانيد اجناس نو و يا دستدوم (در حد نو) را به دفتر بوستان فدك (ردیف 8 آدرسها) ارسال نماييد تا در اختيار خانوادهها قرار گيرد.
3- اختصاص املاك و مستغلات بهعنوان باقيات و الصالحات براي حل بزرگترین مشكل خانوادههای يتيم يعني تأمین مسكن و سرپناه كه به همت و جوانمردي اهل كرم نيازمند است، يكي از انواع کمکهای غیر نقدی است.
نیتهای خاص
این نوع کمکهای مردمی را میتوان به دودسته تقسیم کرد:
اول: کمک هائی که بدون واریز شدن به حسابهای بانکی و عواید موسسه مستقیماً در اختیار ایتام تحت پوشش قرارگرفته و یا با همان نیت بانی هزینه میشود. موارد زیر چند مثال از این دسته کمکهاست:
1- خیرین برای افتتاح حساب پسانداز بانکی برای ایتام موردنظرشان وجوهی پرداخت میکنند.
2- وجوهی توسط خیرین برای پرداخت وام قرضالحسنه در اختیار موسسه قرار گیرد که بهحساب و عواید خیریه ربطی پیدا نمیکند.
3- وجه نقد یا جنسی تحویل خیریه میشود که به یک عضو معین خیریه داده شود. مثلاً دوچرخهای یا تخت بیمارستانی برای عضو تحت پوشش موردنظر بانی تهیه شود.
4- خیریه وجوهی برای برگزاری مجلس گلریزان یا جشنها گردهمائیها در اختیار موسسه میگذارند زیرا میدانند که خیریه نمیتواند از محل پول ایتام چنین هزینههایی انجام دهد.
5- وجوه نماز و روزه استیجاری و تلاوت قرآن که بدون واریز بهحساب خیریه در اختیار بجا آورندگان اعمال مذکور قرار میگیرد.
6- هزینههای مربوط به ناهار روزهای پنجشنبه و قند و چای پذیرائی در موسسه توسط بانیان پرداخت میگردد.
دوم: وجوهی که بهحساب خیریه واریز میشود ولی حسابداری دقت میکند که همان مقدار وجه درراه نیت بانی هزینه شود؛ و اگر این موارد بانی نداشته باشد موسسه به خود اجازه نمیدهد از پول یتیم برای اینگونه موارد هزینه کند:
1- خرید ملک و دفتر و ساختمان و زمین برای خیریه.
2- پرداخت عیدی یا اسباببازی برای فرزندان.
3- خرید کتاب یا تجهیز کتابخانههای خیریه.
4- برگزاری جشن تولد برای فرزندان.
5- انجام سفرهای زیارتی و اردوهای فرهنگی تفریحی فرزندان با نیت و نظر بانی.
6- تهیه غذای گرم و افطاری در روزها و ماههای موردنظر.
7- وجوهی صرفاً برای توانمندسازی و ایجاد شغل برای اعضاء تحت پوشش.
توجه: موارد بالا بنا به سابقه و تجربه عنوان شد، امکان دارد نیات خاصی توسط بانیان مطرح شود که برای موسسه تابهحال بیسابقه باشد.
شرایط پذیرش مددجو موسسه خیریه حضرت فاطمه زهرا (س)
1 – داشتن مدارک: فوت نامه، قیمنامه، شناسنامه مرحوم و کلیه اعضای خانواده
2 – داشتن فرزندان خردسال (استثناء داشتن فرزندان دانشجو در رشتههای موردقبول خیریه جهت معرفی به دانشگاه و دریافت تخفیف شهریه)
3 – ترجیحاً عضویت در ارگانهای دولتی بهزیستی یا کمیته امداد جهت شناسایی بهتر
4 – منطقه سکونت در داخل محدوده دفتر باشد.
5 – عدم عضویت در مراکز خیریه دیگر
6 – عدم دریافت حقوق مستمری (تأمین اجتماعی، خدمات درمانی و …)
7 – حتیالمقدور داشتن معرف شناختهشده
8 – مهاجر نباشند (حداقل سه سال در محل فعلی ساکن باشند)
آدرس سایت:
پست الکترونیک و پیامک:
پست الكترونيك مدیرعامل: [email protected]
پست الكترونيك روابط عمومي: [email protected]
پست الكترونيك واحد انفورماتيك: [email protected]
پست الکترونیک دفتر مرکزی: [email protected]
شماره سامانه پیام کوتاه 2000475
شمارهحسابهای بانکی جهت دریافت هدایای نقدی نیکوکاران:
حساب سيبا بانک ملی 0106334378008
حساب جاري جام بانک ملت 551199/57
حساب بانک پارسیان 30100420702603
حساب ارزی بانک ملت 11Sac132907
شماره کارت بانک ملت 6104337862646575
شماره کارت بانک سینا 6393461018881314
شماره کارت بانک پارسیان 6221061208750556
آدرس و شماره تماس دفاتر موسسه خیریه حضرت فاطمه زهرا (س)
دفتر مرکزی
تهران، ابتدای بزرگراه شهید آیتالله محلاتی، بعد از پل ری، مقابل درب جنوبی بیمارستان بازرگانان، پلاک 352
تلفن: 8 – 33508981 – 57706 | نمابر: 33137859
دفتر نیاوران
تهران، میدان نیاوران، خیابان شهید باهنر، پلاک 36
تلفن: 9 – 22290848 – 2 – 22824371 | نمابر: 22824373
دفتر شهید عراقی
تهران، خیابان شهید عراقی شمالی، روبروی مسجد الزهرا، پلاک 38
تلفن: 6 – 22884584 | نمابر: 22884586
دفتر محسن (محل قبول سفارشها تاج گل و تابلوهای تسلیت)
تهران، خیابان خواجه عبدالله انصاری، بعد از تقاطع بنیهاشم، خیابان شهید رحیمی کلور، پلاک 33
تلفن: 4 – 26300200 | تلفن همراه: 09026300201 | نمابر: 26300200
دفتر محسن (محل توزیع و جمعآوری قلک و صندوق صدقات)
تهران، خیابان خواجه عبدالله انصاری، بعد از تقاطع بنیهاشم، خیابان شهید رحیمی کلور، پلاک 33
تلفن: 4 – 26300200 | تلفن همراه: 09026300201 | نمابر: 26300200
دفتر بوستان فدک (محل جمعآوری لازم نو و دستدوم)
تهران، بزرگراه چمران، هتل اوین، ورودی شهرک آتیساز، خیابان شهید سوری، پلاک 22
تلفن: 22344241 – 22345254 | تلفن همراه: 09026300202 | نمابر: 22345008
دفتر حافظ (سیار)
تهران
تلفن همراه: 09034664333
دفتر مطهری
تهران، خیابان شهید مطهری، نرسيده به خیابان شريعتی، پلاک 8، طبقه اول
تلفن: 88435809 – 88403095
دفتر شهرک غرب
تهران، شهرک غرب، فاز 6، خیابان گلافشان جنوبی، مجتمع تجاری گلافشان، پلاک 104
تلفن: 88091824 | نمابر: 88366779
كيوسك شهرك غرب
تهران، سعادتآباد، بلوار پاکنژاد، شهرک مخابرات، انتهای ضلع جنوبی شهروند (کوچه شهید طجری)، جنب آتشنشانی، درب ورودی شرقی بوستان پرواز
تلفن: 22095654 – 88088080
دفتر صادقیه
تهران، فلکه دوم صادقیه، مجتمع تجاری گل دیس، پلاک 413، طبقه 4، واحد 13/4
تلفن: 44288865 – 44288098 – 44288224 (غرفه) | نمابر: 44288865
کیوسک پارک دلاوران (سیار)
تهران
تلفن: 88687175
دفتر پونك
تهران، میدان پونک، ورودی C، بازارچه گلایل، پشت بانک ملت، پلاک 512D-701
تلفن: 44498484 | نمابر: 44498485
دفتر بوعلی
تهران، خیابان دكتر شريعتي، نرسيده به ميدان قدس، خیابان موسيوند، بلوار بوعلی (شهید کریمی)، نبش محققي سوم، پلاک 2، طبقه 2
تلفن: 22239078 – 22238915 | نمابر: 22239078
دفتر اختیاریه
تهران، پاسداران، خیابان دولت، خیابان اختیاریه جنوبی، نبش کوچه نگار، پلاک 2
تلفن: 22576647 – 22572261 – 22572275
دفتر جردن (امانیه)
تهران، بلوار جردن، خیابان سعدی، تقاطع مهرداد، سرای محله امانیه، پلاک 3، طبقه 2، واحد 7
تلفن: 26293260 نمابر 26293260
دفتر تجریش (سیار)
تهران
تلفن همراه: 09391894904
دفتر پیروزی
تهران، خیابان پیروزی، خیابان اول نیرو هوائی، روبروی خیابان 1/29، پلاک 128
تلفن: 77410628 – 77429927 | نمابر: 77429927تماس با موسسه
دفتر بازار (مجتمع میلاد قائم)
تهران، انتهاي بازار عباسآباد، كوچه آل ياسين، مجتمع قائم، واحد 43
تلفن: 55895466 | نمابر: 55895466
دفتر بازار (عباسآباد)
تهران، خیابان مولوی، نرسیده به میدان محمدیه، بازار حاج قاسم، پلاک 153
تلفن: 55164547 – 55164858
دفتر مولوی
تهران، مولوی، خیابان شهید اردستانی، مجتمع تجاری فرهنگی روحی، زیرزمین انتهای دالان دوم غربی، پلاک 599
تلفن: 55587056
دفتر قیام (سیار)
تهران
تلفن: 55587056
دفتر رباطکریم
رباطکریم، انتهاي خیابان دادگستری، خیابان پیام، کوچه پیام 3، جنب مجتمع امور صنفی
تلفن: 56739112 – 56739431 – 56739433 – 56739438 – 56739441 – 56730376 | نمابر: 56730376
کیوسک رباطکریم
رباطکریم، بلوار امام خمینی (ره)، ابتدای خیابان گرجی، جنب مدرسه شهید رجبی
تلفن: 56428710
دفتر قرچك
قرچک، خیابان مخابرات، خیابان آزاده 2
تلفن: 36121736 – 36129151 | نمابر: 36121736
دفتر شهریار
شهریار، عباسآباد، خیابان علامه طباطبایی شرقی، کوچه حکمت، بنبست دلجو، پلاک 92
تلفن: 1 – 65269600 – 65228876 – 65248646 – 65248648 | نمابر: 65269601
دفتر البرز
کرج، بلوار 7 تیر، بعد از چهارراه کارخانه قند، جنب نمایشگاه ماشین اوجانی، طبقه زیرزمین
تلفن: 02632728818 – 02632770396 | نمابر: 02632728818
دفتر زاهدان
زاهدان، تقاطع حافظ و کفعمی
تلفن: 05433217606 | نمابر: 05433217606
دفتر زابل
زابل، خیابان مطهري، حدفاصل مطهري 4 و 6
تلفن: 05432232009 | نمابر: 05432232009
دفتر تبریز (غدیر)
تبریز، چهارراه منتظری (مارالان)، جنب مسجد میانه، خیابان آشتاب، پلاک 16، ساختمان غدیر
تلفن: 04133359481 – 04133373099 – 04133343421 – 04133347626 | نمابر: 04133373099
دفتر شبستر
شبستر، راستهبازار، پاساژ قمر بنیهاشم، مغازه چهارم
تلفن: 04142430270 – 04142430290 | نمابر: 04142430270
دفتر شربیان
شربیان، خیابان دکتر شربیان لو، پلاک 161
تلفن: 04143152757
دفتر ورزقان
ورزقان، خیابان امام، روبروی بانک ملی، جنب بیمه دانا
تلفن: 04144555014
دفتر بستانآباد
بستانآباد، میدان انقلاب، جنب پل هوایی، ابتدای کوچه تربیت هشتم، طبقه دوم
تلفن: 04143334105
دفتر ملایر
ملایر، میدان فخریه، خیابان امیرکبیر، روبروی استادیوم تختی، پلاک 184
تلفن: 08132222527 | نمابر: 08132222527
دفتر رشت
رشت، خیابان طالقانی (بیستون)، نبش خیابان صفاری، پلاک 5، طبقه همکف
تلفن: 01332534801 – 01332569822 | نمابر: 01332534801
دفتر سمیرم
سمیرم، فلکه ساعت، ابتدای خ شیخ صدوق، جنب بانک سپه، پاساژ امام علی (ع)، طبقه همکف
تلفن: 03153670175 – 03153670178
دفتر سرپل ذهاب
سرپل ذهاب، میدان امام، روبروی اداره اطلاعات، کوچه شهید سلیمانی، پلاک 3674
تلفن: 40 – 08342233639